News

Premijera "Gorčila" u Beču

U bečkom bioskopu "UCI Kinovelt Milennium siti" premijerno je prikazan film "Gorčilo", čime je ušao u redovan filmski repertoar u glavnom gradu Austrije.

50a1e23b08

BEČ - U bečkom bioskopu "UCI Kinovelt Milennium siti" premijerno je prikazan film "Gorčilo", čime je ušao u redovan filmski repertoar u glavnom gradu Austrije. Posle uspešnog prikazivanja filma "Mali Budo", nakon kratkog vremena bečka publika je sinoć imala priliku da uživa u još jednom domaćem filmu - reditelaja Milana Karadžića, koji je baziran na komediji "Jesi li došao da me vidiš" Miodraga Mije Karadžića. Radnja filma "Gorčilo" se odvija u crnogorskom brdskom selu 1968. Godine, koja je bila godina promena u bivšoj Jugoslaviji. Za premijerom filma "Gorčilo", na koju su došli i protagonisti kako bi razgovarali sa publikom, vladalo je veliko interesovanje.

3b1b45c7f8

Velika dvorana bečkog bioskopa, koja ima oko 850 mesta, bila je rasprodata do poslednjeg mesta. Glumac Milutin Mima Karadžić izrazio je, posle premijere, veliko zadovoljstvo ođekom koji je imao "Gorčilo" u Beču. "Imali smo fantastičan prijem, sjajnu premijeru", naglasio je reporteru Tanjuga, dodajući da su ovacije koje je dobila ekipa filma nešto što svaki glumac može samo da poželi. Prema njegovim rečima, Beč je vrhunac turneje koji je napravio film od Ljubljane, preko Zagreba, Beča, i potom Budimpešte. U razgovoru sa publikom Mima Karadžić je otkrio da se na filmu radilo i po 12 sati dnevno, ali da je sve bilo sa nekom lakoćom zbog odlične atmosfere i savršenog tima. "Vidimo se u nekom sledećem projektu", poručio je publici koja je svojim aplauzom dokazala da voli Mimu kao glumca. Režiser Milan Karadžić naglasio je da uživanje publike i gromoglasni aplauz kojim su nagrađeni protagonisti jeste nešto zbog čega se isplati raditi i nešto što nadahuje. On je naveo da se prilikom poklanjanja publici, iako dugo radi ovaj posao, osećao posebno, kao kada je počinjao. Režiser je publici objasnio da je film sačinjen na osnovu teksta pozorišne predstave, koji je razrađen. "Film traži filmsku priču. Odvojili smo predstavu od filma, pošto je priča mnogo razvijenija od predstave", ukazao je on. Takođe je najavio da se radi i na prevodu film kako bi imao evropsku distribuciju, dodajući da, pošto se radi o komediji, prevod mora biti dobro osmišljen da bi imao smisao na drugim jezicima. Istovremeno naglašeno je da treba pogledati i seriju koja će imati neki drugačiji ritam od filma, uz napomenu da postoji mnogo materijala i lepih priča.

   

Gorčilo: Nagrađen 250.000 gledalac

Ekipa filma "Gorčilo" je posetila Zvečane i sa zadovoljstvom nagradila jubilarnog 250.000 gledaoca.

Na rasprodatoj projekciji u Domu kulture publika je uživala u humoru i druženju sa ekipom filma. Nakon projekcije, nagrada povodom sjajnog uspeha filma, uručena je gospođi Boji Jovanović, koja je ovom prilikom osvojila vikend za dvoje u hotelu Metropol u Beogradu.
Nagradu su joj uručili prisutni članovi ekipe, glavni glumac i producent Mima Karadžić, reditelj Milan Karadžić, producent Dragan Đurković i direktor filma Radiša Brkić.
Prikazivanje filma "Gorčilo" na Kosovu nastaviće se projekcijama u mestima Zubin Potok, Leposavić, Štrpce i Gračanica.
Film "Gorčilo" može se videti u najvećim bioskopima širom regiona kao i u manjim mestima zahvaljujući projektu pokretnih bioskopa distributerske kuće Art Vista.
   

Dugometražni film i serija "Gorčilo"

Vision team snimio dugometražni film  i seriju od 5 epizoda za 25 radnih dana! U pitanju je Film pod radnim nazivom "Gorčilo", baziran na komediji Mija Karadžica "Jesi li to došao da me vidiš", kultne predstave iz osamdesetih godina prošlog veka.
Film se snimao od 01.do 28.oktobra 2014. u selu Ćeklići, na teritoriji Opštine Cetinje koja je ujedno i pokrovitelj ovog projekta.
gorcilo-1
 

Film će imati bioskopsku distirbuciju u periodu od januara do aprila 2015.te,  kao i VOD distribuciju na teritoriji cele bivše SFRJ i biće prikazan u svim republikama bivše SFRJ na televizijskim kanalima.

Read more...

   

Mima Karadžić: Četvrtu sezonu “Budve” smo dobro “zakuvali”

Snimanje četvrte sezone “Budve na pjenu od mora” počinje u aprilu, ali je ekipa popularne serije već na broju

4sezona-najava-1

SNIMANjE četvrte sezone “Budve na pjenu od mora” počinje u aprilu, ali je ekipa popularne serije već na broju. Zato nemojte da se iznenadite ako u petak na Beogradskom sajmu sretnete Sava Bačića (Mima Karadžić), njegovu suprugu Nađu (Ljiljana Blagojević), Luku Radmilovića (Momčilo Otašević), đeda Joka (Marko Nikolić) ili nekog drugog junaka. U okviru aktuelnog Sajma turizma, na štandu Budve, oko 14.30, zakazano je druženje sa ekipom serije, a baš tu i baš tada - pašće i prva klapa novog ciklusa.

- Odlučili smo da u petak, onako simbolično, napravimo uvod u aprilsko druženje - kaže Mima Karadžić, glavni glumac i producent. - Napravićemo mali performans kojim ćemo zavrteti krug. Zapenušaćemo priču, zagolicati i sebe i gledaoce, a onda sa velikom radošću dočekati proleće.

Prva klapa će nam nagovestiti u kom pravcu će se razvijati četvrta sezona. Karadžić ne krije, pa kaže:

- Dalje sudbine junaka će vas verovatno iznenaditi, jer smo prilično “zakuvali”. Biće tu, naravno, i novih likova, što će uneti potrebnu dinamiku.

Glavna snimajuća lokacija ostaće naslovna junakinja. Budva će tako, kao i prethodnih godina, biti u “opsadnom” stanju do početka letnje sezone.

 

   

Page 1 of 2

<< Start < Prev 1 2 Next > End >>
template JoomSpirit